Crazee Felt-ing #2

Assalammualaikum...

Post kali ni adalah sambungan drp previous post tentang felt, edisi previous items yg pernah aku buat. Ok, dlm post sebelum ni aku ade citer pasal mana aku dpt felt tu memula dlu. Well, aku belum pernah lagi order felt secara atas talian sbb tak dpt nak belek2...lgpun jakun sket kot nak shopping on9 ni, takut kena tipu...hahaha...

Cite ni agak lapuk sket la, sbb cite hujung thn lepas punye, eh dah setahun. Haha so lapuk banyak. Masa tu g jln2 kat Jusco Melaka kot tak silap aku, terjumpa la kedai yg super best ni, Daiso. Mase tu mmg happy tak igt la terdiscover kedai tu sbb aku penah googling pasal felt yg dijual offline, ade la sorg blogger yg cite pasal Daiso ni. So utk sesiapa yg tak tau Daiso ni jual ape, meh aku preview sket. Daiso ni merupakan sebuah kedai yg menjual pelbagai barangan keperluan rumah (households) yg diimport dr Jepun di mana setiap brg hanya berharga RM5. Macam2 ada, perkakas dapur, perhiasan rumah, brg2 DIY termasuklah felt dan pelbagai lagilah. (Eh boleh dpt diskaun tak aku kalau shopping di Daiso ni, dah promote ni...haha).

Ini ialah kain2 felt (polyester) yg aku beli di Daiso...semuanya RM5/pek. Yg bergulung tu saiznye besar gak cam saiz manila kad. Yg dlm pek tu saiz kecik tp colourful. I loike!
Ini hp charm icecream yg sesaje aku buat setelah berbulan2 aku beli felt kat Daiso. Haha. Beli kemudian simpan, tah pape. Yg jd excited nak buat hp charm tu sbb nampak students2 aku semua pakat pakai keychain felt ni. Bila aku tanye korang buat ke, dorang kata order kat kawan kakak. (Eh, korang taknak order kat Uzh korang ni ke? kikiki).
Ok, yg ni lak hasil aktiviti masa cuti sekolah tgh tahun aritu, guna felt yg dibeli kat Daiso gak. Jom berkenalan dgn mereka lbh dekat...zoom in...
Hp charm Mr. Domo ni aku try wat sbb time tu mcm semua tgh gila menatang ni. Aku pun taktau kenapa. Masih ade dlm simpanan, lum guna lagi sbb gigi dia cam serabai, nak kena pakaikan braces ni haha...
My very first rose brooch yg aku buat...suka kaler pink ni sweet sgt...skarang dah naik lusuh aku guna wat pakai dgn shawl. Boleh dapatkan tutorial wat bunga ni di youtube, omputeh yg ajo. Dia aja wat bunga je, daun tu sendiri tambah.
Second hairclip done by me. Love that button so much, bought it at Pacific Batu Pahat Mall. Come with various colours and shapes, from flowery shapes, cubic, rectangle, round and even heart shapes... (Eh, tukar mode bahasa pulak).
Hairclip ni aku hadiahkan kpd rakan sekerja merangkap jiran tetangga aku di kuarters, wat pakaikan kat anak dia. Umi nye aku hadiahkan lady bird, pic ade kat bwh ni. Sesaje je bagi, hadiah persahabatan, eh cewah...
This birdie hp charm is my second attempt of designing a bird. Quite funny, again, my family members thought it is a FISH. Someone thought it is a DUCK. So i came into a conclusion that is, my attempt is failed!!! Haha...  But nevermind, don't gv up, keep on trying and experimenting. ^^ (This birdie is quite messy as this post is written. Hehe. Maybe it's time for you to be replaced Ms. Birdie)
Cupcake, anyone? That heart button i bought it at Pacific too. The polkadots ribbon, bought it at a bookstore at The Summit Batu Pahat. 
This is the ladybird that i mentioned earlier, that was given to my colleague. My first attempt too, of making a ladybird hp charm. She was so happy to receive this (not sure either she was happy bcoz of the cuteness (blerghh) or bcoz of she got it for free. Hehe).
Ok, tu je utk entri kali ni. Rasanya entri kali ni cam nak promote Daiso pulak ngan kedai2 kat BP...hehe...Saje nak share info, harap bermanfaat yer...akan bersambung, next post: Crazee Felt-ing #3. Till then.

Sekian.

2 Tukang Karut Selanjutnya:

T-T

camne nak buat bunge ros tu... ???

wat tutorial bley? hehehe

Klo Dya

hihi simple je, nanti aku try watkan tutorial yek...lebih kurang jek dgn ros yg ko wat.