Finally...

It's school holiday again...

Assalammualaikum...
Lama sungguh tak update di blog ini. First of all, nak mintak maaf sangat2 kepada customer yang dihormati yang ade membuat tempahan felt dgn Violet Pelangi sebab terpaksa membuat anda menunggu lama berikutan perkara2 yang sukar nak dielakkan... T_T really2 sorry.... Workload plus kesihatan yang tidak begitu baik dan perkara2 lain menyebabkan kerja2 seni terpaksa hold dulu. Memang ada yang aku siapkan sikit2 itu pun curi2 masa lah...but now dah cuti sekolah so lebih banyak masa aku ada untuk menyiapkan tempahan tertangguh dgn lebih berkualiti, insyaAllah...

Cuti sekolah kali ni kena rancang betul2....mana taknya, sekolah baru jer tamat peksa setengah tahun, so inilah habuannya....

Skrip jawapan Sains Form 2, Form 3, Biologi Form 4, Form 5 sedia diangkut balik kampung!

Subjek Sc aku baru semlm exam...kala orang lain dah ade yg key in markah, aku baru nak marking...huhuhu.... Exam kali ni untuk Form 3 and Form 5 adalah setara negeri Johor. Sejak Selasa lepas memang pagi petang malam aku kat sekolah... Selasa, kelas tambahan utk Bio Form 5. Kat sekolah aku, program kelas tambahan before exam dipanggil "Pecah Ruyung" nak bagi students n teachers pecah kepala....huhu taklah. So kesemua pelajar dari 3 kelas dikumpulkan dalam bilik seminar since dewan guna utk Form 3. Time ni bagi la bebudak latih tubi sampai muntah2... Sekolah sampai 2.40 pm, kul 3 pm aku dah kena dtg lg utk ruyung bebudak ni sampai 5 pm. Then sambung mlm pulak, 9-11 pm... Begitulah 3 hari berturut2... Balik umah memang tak buat ape dah, terbongkang terus... Paling rasa nak muntah hari Khamis, since pagi waktu sekolah bawak ke mlm, wat untuk Sains je...hahaha gila kuasa kalau budak tak skor gak memang tak tau nak kata ape lah... =P

 Students Form 3 yang jadi ahli panel membincang jawapan...glamer korang ek...

 Dua orang students ni lak kena jagi pembangkang kpd ahli panel td kalau jawapan diorang salah...kelakar jugak time ni ^_^

 Calon PMR 2012 SMKA Segamat: 122 orang pelajar

Khusyuk...bagus2

So cuti ini aku akan bergelumang dgn kertas peksa diorang...aku nak setelkan dulu keja marking ni sambil2 felting (nak jugak tu!)... then barulah bole bercuti dgn riang gembira... oh ya, cuti ni kena balik awal dua hari ke Segamat sbb nanti kena accompany bebudak Form 5 kem akademik kat Maahad Muar...  =) Inilah realiti guru yer....

Till then....will update later...daaaa....

4 Tukang Karut Selanjutnya:

eL

Errr...yang, boleh tak akak nak off topic jap. Akak dah tgk dah pokok awak and owl family tu. Cemana awak tegakkan pokok tu eh? Guna fiber? Dahan yang halus2 tu pun gina fiber ke? Jenuh nak nyumbat tu.

Klo Dya

yup sis, isi dgn fiber kat smua bahagian pokok, tp sebelum jait dah gamkan dawai siap2 kat dlm tu...so dptla ia berdiri.hehe.

T-T

doakan sy jugak berdedikasi mcm akak yek.... kagum sy...

Klo Dya

haha...manade aku berdedikasi...tp dah memang aku dok kat kawasan sekolah kok...hehehe...
okla aku bg semangat kat ko, shikin berdedikasi! =P